19 mei 2017

Internet is je beste vriend: 5x online hulp

Zoals je misschien wel weet, is het verstandig om als mantelzorger de zorgtaken een beetje te verdelen. Want samen kun je immers meer dan alleen. Alle familieleden kunnen een steentje bijdragen en jij houdt meer tijd over voor jezelf. Samenwerken met je familieleden is fijn en belangrijk, maar je kunt ook extra online hulp inschakelen.

 

NLvoorelkaar

Deze website brengt de vraag naar en het aanbod van zorg bij elkaar. Je kunt aangeven dat je iemand best een keer wil helpen of zelf op zoek bent naar een extra helpend handje. Kies een postcode en krijg een overzicht van vraag en aanbod in jouw buurt.

 

DementieOnline

Hier vind je informatie over dementie en de obstakels die mantelzorgers doorgaans tegenkomen. Je kunt ook een korte test doen om te checken of je de situatie onder controle hebt. Heb je het idee dat je nog veel kunt leren over de zorg voor iemand met dementie? Volg dan de online cursus.

Fello Familie Agenda App

Say hello to Fello. De nummer 1 familie agenda om samen voor iemand te zorgen. Makkelijk en gratis!

Gezond zorgen

Deze website is gericht op de gezondheid van mantelzorgers. Je kunt een zelfhulpmodule volgen en leren om een balans te vinden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf. Je krijgt informatie, tips en oefeningen om overbelasting te herkennen, behandelen en voorkomen.

 

Mijn iHelp

Doe een zelftest om te checken hoe het is gesteld met je psychische gezondheid en krijg meer informatie over de zorg voor iemand met psychische- of verslavingsproblemen. Je kunt ook deelnemen aan één van de online cursussen, gericht op omgaan met somberheid of stress en de zorg voor een ander.

 

Fello

Wij van Fello adviseren Fello! Onze app biedt een gezamenlijke familieagenda omtrent de zorg voor een naaste. Je ziet in één oogopslag wie wat en wanneer gaat doen. Iedereen is altijd meteen op de hoogte en je kunt de zorg gemakkelijker verdelen.

Sjoske Cornelissen Redacteur Als journalist krabbelt Sjoske graag mooie verhalen op. Voor Fello schrijft zij tips&tricks om het leven van families makkelijker en leuker te maken!

Say hello to Fello. De nummer 1 familie agenda om samen voor iemand te zorgen. Makkelijk en gratis!

Fello Familie Agenda App