19 januari 2017

Contact onderhouden met je familie: hoe doe je dat?

Leestijd: 2 minuten

Of het nou de afstand, gebrek aan tijd of een minimale behoefte is; het lukt je gewoon niet altijd om langs te gaan bij je (schoon)familie. Zelfs dat wekelijkse belletje naar je ouders schiet er meestal bij in. Voor je ’t weet zie je elkaar alleen tijdens verjaardagen. Je bent natuurlijk niet de enige die tegen dit probleem aanloopt. Maar wat nou als je het dit jaar eens helemaal anders aanpakt?

Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk om regelmatig contact te onderhouden met je familie. Hier een aantal tips.


Kies vaste dagen

Wat betreft de opa’s en oma’s in de familie: kies een vaste dag waarop je iedere maand (of één keer in de twee maanden) een bakkie gaat drinken. Zij blij, jij blij. Vergeet niet om vooraf nog even te bellen, dan weet je zeker dat je niet voor een dichte deur staat.

Stel een reminder in

Soms ben je oprecht in iemand geïnteresseerd, maar vergeet je diegene af en toe een berichtje te sturen. Dan kun je ervoor kiezen om een (wekelijkse) reminder in te stellen. Dat klinkt een beetje oppervlakkig, maar het is beter dan helemaal geen bericht sturen, right? Als dat je iets te ver gaat, zet dan op zijn minst alle verjaardagen (in ieder geval van degenen die ertoe doen) in je telefoon, inclusief melding. Wil je echt uitpakken? Zorg dan ook voor een reminder op de dag ervóór. Dan kun je nog een kaartje op de bus doen of een bos bloemen laten bezorgen.

Stuur geen bericht maar bel

Je moeder is natuurlijk blij met ieder geluid dat je van je laat horen. Als haar telefoon begint te trillen en aangeeft dat er een bericht van jou is binnengekomen, klopt haar hart van verwachtingen. Toch is een berichtje wat onpersoonlijk en je moeder verdient meer dan dat. Beter bel je haar op en hoort ze je stem. Dit lokt ook veel meer de kans uit dat jullie aan elkaar vertellen wat die dag op jullie hart ligt. Voor de echte strebers onder ons. Probeer om zo vaak mogelijk een video call te maken via Skype of Facetime. Zolang we geen hologrammen van elkaar in de woonkamer kunnen beamen is dit de meest warme vorm van familiegesprekken op afstand.

Fello Familie Agenda App

Say hello to Fello. De nummer 1 familie agenda om samen voor iemand te zorgen. Makkelijk en gratis!

Stel niet uit

Maak meteen een nieuwe afspraak als je iemand in real life hebt gezien. Je agenda meenemen is dan wel handig, want anders stel je het waarschijnlijk uit. “Ik app je morgen wel even met een paar data!” Joe, dat vergeet je sowieso. Fair enough.

Liefde komt door de maag

Nodig je ouders en zus of broer uit om te komen eten. Als het gezellig is, kun je een nieuwe traditie in het leven roepen. De ene keer bij je zus, daarna bij je ouders, dan weer bij jou. Leuk toch?

Maak combo’s

Voor wie nog bij dezelfde tandarts als vroeger zit: een controleafspraak is dé perfecte gelegenheid voor een bezoekje aan je familie die nog in de buurt woont. Hartstikke efficiënt. Bedenk wel dat het lastig eten is door de verdoving als blijkt dat de tandarts zijn drilboor nodig heeft.

Gebruik een gezamenlijke agenda

Ken je het moment dat je elkaar spreekt om die moeilijk te plannen afspraak te maken en dat blijkt dat het weekend ervoor iedereen zich aan het vervelen was. Een gezamenlijke agenda kan oplossing bieden voor dit soort tijdsverspilling. Heeft iemand in jouw familie zorg nodig? Dan is contact onderhouden extra belangrijk. Met de gedeelde familie agenda Fello kun je samen voor een familielid zorgen en is iedereen altijd op de hoogte.

Sjoske Cornelissen Redacteur Als journalist krabbelt Sjoske graag mooie verhalen op. Voor Fello schrijft zij tips&tricks om het leven van families makkelijker en leuker te maken!

Say hello to Fello. De nummer 1 familie agenda om samen voor iemand te zorgen. Makkelijk en gratis!

Fello Familie Agenda App