4 april 2022

Sophie is samen met haar broer mantelzorger voor haar ouders.

Leestijd: 3 minuten

Sophies vader heeft al langer Parkinson. De zorg daarvoor werd grotendeels opgevangen door haar moeder. Sophie en haar broer Maarten sprongen bij wanneer nodig was. In de zomer van 2021 kreeg haar moeder ineens een hartstilstand. Gelukkig liep het allemaal goed af, maar toen ze uit het ziekenhuis kwam had ze nog wel zorg nodig, die haar partner haar door de Parkinson niet kon geven.

Ik had ondertussen de gemeente al benaderd, maar die gaven aan pas na een paar weken langs te kunnen komen voor een intake. Dat duurde natuurlijk veel te lang, we zaten echt met een acuut probleem. Via het netwerk van Maarten kwamen we in contact met Fello. Na een korte telefonische intake werden we gekoppeld aan coach Katja.

De dag nadat m’n moeder weer thuis was, kwam Katja al langs. Het was echt een heel fijn gesprek. Katja bracht met haar kennis en kunde zoveel overzicht en inzicht, dat wij uiteindelijk zelf een keuze konden maken. Dat voelde heel goed. Daarnaast schatte Katja heel goed in dat mijn moeder vrij kritisch is, en een zelfstandige en onafhankelijke vrouw. Katja gaf begrip en erkenning, waardoor m’n moeder ontspande en vertelde.

Qua hulp of regelzaken is er uiteindelijk vrij weinig ingezet. Dat kwam eigenlijk omdat het soms te snel ging voor mijn ouders. Zij hadden tijd nodig om iets te laten landen. Katja en ik konden heel snel schakelen. Gezien de acute situatie was dat ook noodzakelijk, maar voor mijn ouders was af en toe vertragen en goed aansluiten bij hun tempo denk ik nog belangrijker. Ze willen graag onafhankelijk blijven. Bepaalde zaken hebben ze daarom ook afgehouden.

*de naam van Sophie is vanuit privacy overwegingen fictief

Esmee van Tilburg Marketing communicatie adviseur Esmee werkt bij coöperatie DELA en is daar verantwoordelijk voor Fello. Ze is continu bezig om de app zo goed en mooi mogelijk te maken.

Say hello to Fello. De nummer 1 familie agenda om samen voor iemand te zorgen. Makkelijk en gratis!

Fello Familie Agenda App