10 december 2016

Het start-up verhaal van Fello

Leestijd: 5 minuten

Het klassieke beeld van een start-up in z’n beginjaren klopt wat Fello betreft bijna helemaal. Het zolderkamertje maakt in dit geval plaats voor de studentenkeuken van Johan en Niels, twee jonge jongens die net uit de collegebanken kwamen gerold. Samen met Elien en Michael gingen zij de uitdaging aan: een app bouwen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

De studentenkeuken ontgroeid

Inmiddels is de studentenkeuken ingewisseld voor een indrukwekkend kantoor in de Dynamohal in Delft. Het is een gerenoveerde locatie uit bouwjaar 1903 waar de TU Delft ooit proefopstellingen van dynamo’s had staan voor de aangrenzende faculteit Elektrotechniek en Natuurkunde. De machinerie is inmiddels verdwenen, maar de elektrische energie van innovatie hangt er nog wel.

Het viertal heeft Fello de afgelopen jaren gemaakt tot wat het nu is: een overzichtelijke app voor mantelzorgers met een paar duizend gebruikers. Johan kan zowel ontwerpen als programmeren, Niels neemt de operationele zaken op zich, Michael is backend developer en Elien ontwerpt en richt zich op de marketing van Fello. Zij is opgeworpen als het gezicht van Fello en was te zien en te horen in verschillende nationale dagbladen en radiozenders. We zochten Elien op en spraken met haar over het ontstaan van de app, hoe het project van de grond kwam en over de toekomst.

Een gat in de markt

De moeder van Niels is werkzaam als wijkverpleegkundige en ziet vaak hoe mantelzorgers struggelen met de dagelijkse organisatie. Elien: “Het blijkt dat sommige mantelzorgers meer dan drie uur per week kwijt zijn aan regelwerk. Dat willen wij graag verminderen door ervoor te zorgen dat families beter samenwerken.” Bovendien is de markt groot: Nederland kent momenteel 4 miljoen mantelzorgers. “Het is een kans om de situatie voor hen aangenamer te maken.”

Met de app wil het viertal een verschil maken in de zorgindustrie. Elien: “De zorg voor familieleden wordt nu veelal bij mantelzorgers neergelegd.” Fello lost praktische problemen op, zoals het eerlijk verdelen van de taken, maar helpt mensen ook bij het maken van keuzes. En dat is meteen de visie van Fello. “Het is de bedoeling dat je voor een familielid zorgt, maar wij vinden dat je zelf keuzes moet kunnen maken.” Als mantelzorgen te zwaar wordt, kun je via Fello bijvoorbeeld regelen dat er regelmatig iemand bij je vader of moeder langskomt. “We werken samen met Senior Service. Zij helpen mensen met koken, maar ze komen ook voor de gezelligheid langs en kunnen bepaalde zorgtaken uit handen nemen. Op die manier heb je als mantelzorger ook tijd voor de leuke dingen als je langsgaat”, aldus Elien.

Een weg banen door de logge zorgindustrie

Maar zo’n app bouwen binnen de zorgsector gaat niet over één nacht ijs. “Iedereen denkt ‘wat een leuke en zinvolle app’, maar de grote instanties durven de stap niet te zetten. Daar moet eerst de mindset veranderen. Bovendien is het bij bedrijven ook moeilijk in te schatten wie over een samenwerking beslist. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd.” Door te laten zien dat de app goed werkt, hoopt Fello steeds serieuzer genomen te worden. In samenwerking met zorgverzekeraar Zilveren Kruis is de app recent uitgebreid met een fotofunctie, zodat mantelzorgers bijvoorbeeld boodschappenlijstjes of belangrijke brieven kunnen uploaden. De agenda die in de app zit kan nu ook gesynchroniseerd worden met je eigen agenda. Elien: “Zo’n samenwerking met een grote speler geeft een hoop zelfvertrouwen. We zijn niet langer de start-up met een goed plan, we zijn het nu ook echt aan het doen.”

Door mee te doen aan wedstrijden (en te winnen!) probeert Fello ook meer voet aan de grond te krijgen. Als je een prijs wint is het vooral een bevestiging dat je op de goede weg zit. Daarnaast levert het geld, kennis, een netwerk en naamsbekendheid op. Elien: “We hebben een prijs ontvangen van de Vodafone Foundation. Daar zat een geldbedrag aan gekoppeld, maar vooral het ontwikkelprogramma dat ons werd aangeboden gaf ons veel vertrouwen.” Fello deed ook mee aan HeldCare, een programma voor ondernemers in de zorg van Achmea Foundation en Social Enterprise NL.

Je eigen boontjes doppen

Inmiddels weet Fello hoe het wedstrijden moet winnen en op die manier fondsen kan werven. Maar aan al dat prijzengeld komt ook een eind. Het team denkt veel na over een helder verdienmodel. Het is de bedoeling dat Fello geld gaat verdienen met het ontsluiten van producten en diensten van anderen. Een alarmknop, traplift of rollator bijvoorbeeld. De samenwerking met Senior Service is de eerste stap in de goede richting.

Op dit moment is de app goed genoeg. “Je kunt nog twintig jaar vullen met perfectioneren van het product”, vertelt Elien. “Maar nu moeten we mensen gaan vertellen dat Fello bestaat.” Het team is inmiddels uitgebreid en de werkzaamheden zijn grotendeels gericht op marketing. Elien is benieuwd wanneer het volgende kantelpunt plaatsvindt. “Wanneer ga je energie stoppen in een ander facet van bedrijfje spelen? Als we een manier hebben gevonden om de waarde van ons product te vertalen in geldstroom, verwacht ik dat we ons weer meer gaan richten op het product.”

Bumpy road

De afgelopen jaren kenden een paar hobbels, maar geen van allen had het willen missen. Elien: “Een vrouw belde mij op om te vertellen dat door Fello duidelijk was geworden hoe ernstig de situatie van haar moeder was. Sommige familieleden hadden geen idee hoeveel tijd het haar kostte om voor haar moeder te zorgen. Door Fello werd dat ineens inzichtelijk en werden de taken beter verdeeld. Zo is de app ook ooit bedacht. Het is heel cool als iemand dat op zo’n manier bevestigd.”

Sjoske Cornelissen Redacteur Als journalist krabbelt Sjoske graag mooie verhalen op. Voor Fello schrijft zij tips&tricks om het leven van families makkelijker en leuker te maken!

Say hello to Fello. De nummer 1 familie agenda om samen voor iemand te zorgen. Makkelijk en gratis!

Fello Familie Agenda App