20 december 2016

Handig voor het kerstdiner: deze 6 types kent iedere familie

Leestijd: 3 minuten

Altijd weer een hot topic in de familie agenda: Kerst. Ook dit jaar vier je de kerstdagen hoogstwaarschijnlijk weer aan tafel met de hele familie. Je lieve moeder, je soms ietwat norse vader, je rijke neef, je verlegen nichtje, je uitbundige tante en je rustige broer, ze eten allemaal mee. Sommige types kom je in elke familie tegen. Met de één heb je een betere klik dan met de ander. Maar ach, that’s life.

De veel te lieve moeder

Moeders zijn zorgzaam, lief, ze denken met je mee en hebben alles voor je over. Hartstikke fijn natuurlijk, maar soms is het too much. Ze geeft goedbedoeld maar ongevraagd advies. Ze wil iedereen te vriend houden, dus gaat confrontaties liever uit de weg. En dat kan soms ongemakkelijk zijn.

de te lieve moeder

De rijke neef

Je kent ‘m wel, zo’n neef waarbij de zaken goed gaan. Hij is makelaar of werkt bij een grote business met een vestiging in Dubai. Hij is veel op reis en niet vaak bij familieaangelegenheden aanwezig. Maar als hij wél komt opdagen heeft hij grootse verhalen en wil hij graag dat iedereen luistert.

De norse vader

Van hem hoeft al die kerstgezelligheid niet zo, hij bemoeit zich zo min mogelijk met de organisatie. Maar op de avond zelf krijgt hij praatjes. Het vlees moet goed gemarineerd zijn – “laat mij maar even” – en iedereen moet voorzien zijn van een goed glas alcohol. Zelf drinkt hij met Kerst nét iets te veel, maar daar wordt hij juist wel gezellig van.

Het verlegen nichtje

Ze is nog jong en in de bloei van haar leven. Ze is net op zichzelf gaan wonen in de stad waar ze studeert. Familie vindt ze belangrijk, dus ze heeft zich mooi aangekleed. Ze helpt haar moeder met de voorbereidingen en zorgt ervoor dat iedereen het naar z’n zin heeft.

De uitbundige tante

Je tante heeft een paar jaar geleden het roer omgegooid en zit in een positieve vibe. Ze is weg bij haar man en werkt nu ergens anders. Ze is nieuwe dingen aan het ontdekken en betrekt daar graag de hele familie bij. Op basis van haar recente ervaringen geeft ze iedereen een flinke portie onbevangen raad mee. “Weet je wat ik laatst heb gedaan? Dat moet je ook eens proberen, daar knap je zó van op, echt waar!”

De rustige broer

Je broer is een stille genieter. Hij heeft een vast contract en met zijn gezin gaat het goed. Hij heeft een kindje en de tweede is on it’s way. De kerstdagen viert hij graag met familie, maar hij houdt zich liever een beetje op de achtergrond. Hij luistert naar iedereen, maar zegt niet zoveel terug. Dat laat hij aan de anderen over. Zijn neef bijvoorbeeld.

Fello Familie Agenda App

Say hello to Fello. De nummer 1 familie agenda om samen voor iemand te zorgen. Makkelijk en gratis!

Sjoske Cornelissen Redacteur Als journalist krabbelt Sjoske graag mooie verhalen op. Voor Fello schrijft zij tips&tricks om het leven van families makkelijker en leuker te maken!

Say hello to Fello. De nummer 1 familie agenda om samen voor iemand te zorgen. Makkelijk en gratis!

Fello Familie Agenda App