25 september 2018

Maak met een mantelzorgmakelaar korte metten met de zorgjungle

Leestijd: 3 minuten

De zorg kun je tegenwoordig het beste vergelijken met een jungle. Het is een onoverzichtelijke brij van regelingen en uitzonderingen die in elke gemeente nét weer even anders zijn. Handig is anders. Tegelijkertijd is diezelfde gemeente ook je beste vriend als je voor iemand zorgt. Hoe voorkom je dat je een heleboel tijd kwijt bent aan het uitpluizen van die ‘zorgjungle’?

Wat is een mantelzorgmakelaar?

Je hebt natuurlijk geen tijd om jezelf te verliezen in die talloze regelingen, vergoedingen en uitzonderingen. Begrijpelijk. Een mantelzorgmakelaar kan in dat geval jouw reddende engel zijn. Zo’n makelaar gaat samen met jou om de tafel en brengt de problemen en behoeften in kaart. Ze zorgt voor overzicht en weet precies waar je moet zijn voor welke hulp. Bijvoorbeeld bij het keukentafelgesprek met de gemeente voor het aanvragen va voorzieningen die jij nodig hebt.

Ondersteuning en vergoedingen-potjes

Als je voor iemand zorgt wil je natuurlijk weten waar je recht op hebt en of je gebruik kunt maken van bepaalde regelingen. Denk bijvoorbeeld aan de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Via de gemeente kun je via deze wet ondersteuning krijgen in het huishouden of profiteren van aanvullend vervoer. Maar ook de zorgverzekeraar moet je te vriend houden. Het kan zomaar zijn dat zij beschikt over een vergoedingen-potje voor mantelzorgers.

De drie voordelen van Fello

  • Maak een zorggroep aan en verdeel taken
  • Een handig overzicht met alle afspraken
  • Regel praktische hulp van een specialist
Fello Familie Agenda App

Sylvia, aangenaam

Ben je lid van DELA? Dan kun je gratis jouw vragen stellen aan zorgmakelaar Sylvia. De kans is groot dat ze je vrijwel meteen adviseert om de app Fello te gebruiken, een gezamenlijke (familie)agenda waarmee je in één oogopslag ziet wie wat en wanneer gaat doen. Lekker overzichtelijk wanneer je met meerdere familieleden of vrienden voor iemand zorgt. Gebruik je Fello al? Ook dan staat Sylvia voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen.

Je kunt Sylvia een mail sturen via sylvia@getfello.com, of bel haar op nummer 06 82 81 16 33.

Fello Familie Agenda App

Say hello to Fello. De nummer 1 familie agenda om samen voor iemand te zorgen. Makkelijk en gratis!

  • Created with Sketch.
  • Created with Sketch.
  • Created with Sketch.
  • Created with Sketch.
  • Created with Sketch.

Superhandig om mee te communiceren tussen familieleden om mantelzorgers te ontlasten.

victor uit batenburg

Sjoske Cornelissen Redacteur Als journalist krabbelt Sjoske graag mooie verhalen op. Voor Fello schrijft zij tips&tricks om het leven van families makkelijker en leuker te maken!

Say hello to Fello. De nummer 1 familie agenda om samen voor iemand te zorgen. Makkelijk en gratis!

Fello Familie Agenda App