3 januari 2017

Zo voorkom je een vakantiedip na de kerstperiode

Leestijd: 2 minuten

De aanloop naar Kerst en de jaarwisseling lijkt ieder jaar weer eeuwig te duren, maar eenmaal daar is het in een poep en ’n scheet weer voorbij. Voor je ’t weet is het de laatste zondag van je vakantie en staat het werkende leven weer voor de deur. Hoe leuk jouw werk ook is, die eerste maandag na de vakantie kan best pittig zijn.

Vaak begint die eerste dag ellendig. Je schuift achteraan in de file of bent eindeloos op zoek naar een zitplek in de trein. Op je werk denk je met weemoed terug aan de feestdagen als collega’s je een happy new year wensen. Je inbox zit vol met ongelezen berichten en nog voordat de ochtend voorbij is nip je grumpy aan een kop koffie.

Fello Familie Agenda App

Say hello to Fello. De nummer 1 familie agenda om samen voor iemand te zorgen. Makkelijk en gratis!

Op je werk denk je met weemoed terug aan de feestdagen

Grote kans dat je last hebt van een flinke vakantiedip. Wat dat is? Je kunt het vergelijken met het uitgebluste gevoel dat je hebt vóórdat de vakantie begint. Moe, geïrriteerd, dat soort zaken. Maar daar is of course iets aan te doen. Komt-ie:

  • Laat vakantiefoto’s en -video’s zien aan je vrienden. Dan hou je dat vakantiegevoel wat langer vast.
  • Buit die laatste zondag van je vakantie uit. Ga naar de film, de kroeg in of maak desnoods een wandeling over het strand, maar bereid je alsjeblieft niet alvast voor op maandag. Nergens voor nodig.
  • Ga die eerste dag na de vakantie ook niet gelijk weer volle bak aan de slag. Niemand zegt dat je meteen vol gas je taken op moet pakken. Dat kan ook best één voor één. Het kan ook helpen om de boel te verdelen in prioriteiten en minder belangrijke werkzaamheden.
  • Sporten blijkt ook een goeie om sleur na de vakantie te voorkomen. Maar doe dan wel iets waar je goed in bent of wat je leuk vindt. Met tegenzin aan de gewichten hangen helpt niet. Echt niet.
  • Luister muziek die je aan de vakantie doet denken. Daar word je vrolijk van (en dat is dan ook weer fijn voor de mensen om je heen).
  • Ga wekelijks bier drinken met je vrienden en boek alvast een volgende vakantie. Leuke dingen doen breekt zo lekker de week. Dus, waar gaan we heen?
Sjoske Cornelissen Redacteur Als journalist krabbelt Sjoske graag mooie verhalen op. Voor Fello schrijft zij tips&tricks om het leven van families makkelijker en leuker te maken!

Say hello to Fello. De nummer 1 familie agenda om samen voor iemand te zorgen. Makkelijk en gratis!

Fello Familie Agenda App