13 augustus 2018

Zo creëer je voor iedereen overzicht

Leestijd: 3 minuten

Iemand helpen is dankbaar werk. Daar zijn we het zonder twijfel over eens. Maar als je samen met anderen verantwoordelijk voor iemand bent, schort het nog wel eens aan overzicht. Wie doet wat? Wie is wanneer op bezoek? Je wilt natuurlijk voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en jezelf voorbij loopt. Deze 4 tips zorgen ervoor dat de boel voor iedereen een beetje duidelijk blijft.

1. Blijven met elkaar praten

Zorg ervoor dat iedereen op de hoogte blijft. Je kunt bijvoorbeeld een wekelijks (of maandelijks) moment kiezen waarop je veranderingen en het laatste nieuws met elkaar bespreekt. Dat kan face to face, telefonisch of via Skype. Elkaar op de hoogte houden via WhatsApp kan natuurlijk ook, maar dan worden berichten gauw ondergesneeuwd en ben je alsnog het overzicht kwijt. En dat wil je niet. Een handige oplossing hiervoor zijn apps die hier speciaal voor zijn gemaakt. Fello is hier een voorbeeld van.

2. Gebruik een handige app, zoals Fello

Deze app biedt een gezamenlijke (familie)agenda. Je ziet in één oogopslag wie wat en wanneer gaat doen. Iedereen is altijd meteen op de hoogte en je kunt taken gemakkelijk verdelen. Alles in één dus.

Fello Familie Agenda App

Say hello to Fello. De nummer 1 familie agenda om samen voor iemand te zorgen. Makkelijk en gratis!

3. Verdeel taken met elkaar

Iemand helpen is vaak een hoop geregel. Dingen dubbel doen is dan ook zonde van je tijd. Bepaal met elkaar wie zich waarmee bezighoudt en noteer het ook. Denk bijvoorbeeld aan medicatie, voeding en sociale contacten. Zo is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen onderdeel en draagt niemand een te zware last. Win-win.

4. Vraag eventueel om extra ondersteuning

Er komen een hoop nieuwe dingen op je af als je samen met anderen voor iemand zorgt. Dingen waarvan je voorheen niet eens wist dat het bestond of mogelijk was. Gemeentes en lokale organisaties kunnen ondersteuning bieden. Je kunt terecht met praktische vragen over bijvoorbeeld vergoedingen en belastingen. Wil je meer hulp? Schakel dan een mantelzorgmakelaar in. Die heeft sowieso een antwoord op al je vragen. En dat scheelt jou dan weer een hoop onnodig uitzoekwerk

Sjoske Cornelissen Redacteur Als journalist krabbelt Sjoske graag mooie verhalen op. Voor Fello schrijft zij tips&tricks om het leven van families makkelijker en leuker te maken!

Say hello to Fello. De nummer 1 familie agenda om samen voor iemand te zorgen. Makkelijk en gratis!

Fello Familie Agenda App